Nou we mogen wel stellen dat augustus toch behoorlijk nat was, ik ben geen weekend weg geweest meer met de caravan sinds de vakantie in juli. Maar eindelijk….dit weekend werd mooi weer voorspeld dus de caravan even voor de deur en inpakken. Dit kan maar zo het laatste weekendje zijn voordat hij weer naar zijn stallingsplekje gaat. Op naar de camping, een natuurcamping.

Er zijn veel eenvoudige dingen waar ik van kan genieten. Eén van die dingen is de natuur in met Oeds.
En ik wilde nog een bakje bramen bij elkaar zoeken, lekker potje jam maken zoals ik paar weken terug ook had gedaan.
Dus bakje mee, Oeds de auto in en uiteraard ook een dummy mee.
Vanaf de camping reden we richting Ruinen, Edward wist daar een plekje waar vast en zeker bramen te vinden zouden zijn.
Maar we zagen onderweg al een geschikte plek om af te struinen op bramen, dus auto in de berm en aan de wandel. Nou dat viel dik tegen. Veel bramen waren al uitgedroogd of verrot. Een enkeling was het plukken waard. De hoofdprijs was voor Oeds, we liepen namelijk langs een brede vaart met prachtig water. En dus ging de dummy al snel te water en Oeds erachter aan. Apporteren vanuit water is een feestje voor hem.
We liepen langs een bosperceel, af en toe gingen we de berm in voor een mooie braam. Oeds scharrelde mooi om ons heen, snuffelde wat in het gras en kreeg ogen op steeltjes als ik de dummy weer voor hem neerlegde.  Dan liepen we een meter of 50 over het zandpad en mocht hij de dummy gaan halen. 
Het bakje kregen we op deze manier bij lange na niet vol, we waren te laat.

Ach, wat maakt het ook uit… .we hebben een prachtige wandeling gemaakt dik 1,5 uur scharrelen en struinen met prachtig weer erbij.
Oeds heeft heerlijk los kunnen lopen en ondertussen hebben we het jachtspelletje gespeeld. We besloten het plan ‘Ruinen’ te laten varen. Tijd voor plan B; op naar Dwingeloo voor een ijsje. Dus de auto weer in.
Ja hoor, zagen we weer wat we dachten prachtige bramenstruiken te zijn. Auto weer geparkeerd en samen met Oeds de auto weer uit. Wel een enkele mooie braam, maar tja… nog lang geen potje bramenjam.

Toen werden we aangesproken door een meneer die vroeg of het wilde vlotten met bramenplukken. De man was aan het klussen op zijn terrein, iets met een trekker ofzo. We vertelden dat het helaas wat tegen viel.
De man wees naar achteren en zei “Loop daar maar naar toe daar staan drie rijen bramen. Geen idee hoeveel er nog aan zit, maar je kunt je bakje er vast mee vullen”. En jawel, we kwamen in een bramen walhalla. Hele grote mooie glimmende bramen meer dan genoeg om ons bakje te vullen.
Oeds deed zich te goed aan een paar laag hangende bramen. En aangezien ik nog een leeg poepzakje mee had, heb ik die ook maar gevuld met bramen.
Bij het weggaan hebben we de man hartelijk bedankt natuurlijk.
“Graag gedaan!” riep hij terug. En zo kwamen wij toch nog aan een leuk voorraadje bramen.
Toch zeker genoeg voor 2 potjes jam.

Het ijsje in Dwingeloo hebben we ons goed laten smaken. En in de caravan heb ik de bramen gewassen en alvast gekookt. Als we thuis zijn, ga ik er jam van maken.
 

˜”*°• it has to be fun •°*”˜

Volg mij op socialmedia