Eindelijk weer eens een weekendje Ameland, dat is al weer veel te lang geleden.
Dit keer gaan Oeds en ik met Mariska en Snoopy.
Mariska is in opleiding om ook Klaas Wijnberg Company trainer te worden.
Mariska en ik kunnen het goed met elkaar vinden. En ze draait af en toe ook al workshops met me mee, om kennis op te doen. En dat is een goede zaak, want er valt altijd wel wat te leren!

Vrijdagochtend komt Mariska voorrijden, die heeft er zin in want ze is lekker vroeg. We laden alle spullen in en op naar Holwerd!
We zijn mooi op tijd. Op de boot laten we de honden in de auto en nemen binnen plaats.
Een kleine 50 minuten later zijn we op het eiland.
We rijden direct door naar het parkeerterrein Buren strand.
Dummy’s mee, honden uit de auto en wandelen. Onderweg natuurlijk apporteerklusjes voor de honden.
We zien met name Snoopy snel concentratie verliezen; nieuwe omgeving, veel nieuwe geurtjes dus Snoopy heeft veel indrukken te verwerken.
Ook bij Oeds zien we minder gretigheid op de dummy’s maar hij blijft wel doorwerken, af en toe wat afgeleid door omgevingsinvloeden.

Zaterdag natuurlijk weer naar het strand, het plan is Hollum. Ook op Ameland is de waterstand hoog het Herderpad is amper begaanbaar, een voetganger komt onverrichte zaken weer terug ‘Ik heb niet de juiste outdoor schoenen aan’. Gelukkig komen wij er wel door, Snoopy en Oeds storen zich helemaal niet aan het hoge water, die rennen en dartelen om ons heen door het water. 
Op het strand is het heerlijk rustig. En zo fijn om op een bijna verlaten strand te banjeren. We vinden mooie schelpen en die nemen we mee. 
Voor de honden zetten we weer wat apporteerklusjes uit. 
En dan is het alweer zondag, gaat veel te snel zo’n weekend als je in goed gezelschap bent. We hebben met Klaas afgesproken om te gaan lunchen in de Herberg. Maar eerst huisje leeg, stofzuiger erdoor, beddegoed afhalen en nog even naar het strand. 
Dit keer naar t Oerd. We lopen eerst een stukje langs het fietspad en gaan dan via een strandopgang de duinen in. We gaan over de toppen van de duinen. Het waait onstuimig en met de windvlagen moeten we oppassen dat we ons evenwicht niet verliezen. De terugweg gaan we via het strand, maar we worden gezandstraald en voor de honden ook niet fijn lopen, pal tegen de wind in. Dus we besluiten in de luwte te lopen van de duinen, via een fietspad weer terug naar het parkeerterrein.
We zijn mooi op tijd voor de lunch met Klaas in Nes. Lekker, een 12uurtje heerlijk kopje snert, uitsmijter en een kroket. 

En ja, dan moeten we toch echt weer de auto in, de boot op…..
We besluiten in de auto te blijven zitten, eigenlijk zitten die autostoelen ook veel beter dan die bankjes aan boord. 

Prima zo’n short-break op Ameland met de honden.
Snel weer doen spreken we af!

Natuurlijk veel foto’s en filmpjes gemaakt, een kort compilatiefilmpje gemaakt… kunnen jullie even meegenieten.
 

˜”*°• it has to be fun •°*”˜

Volg mij op socialmedia